Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Τροφή όχι μόνο για σκέψη - Food not only for thought



Πριν πέντε μήνες, όταν ξεκίνησα αυτό το μπλογκ, πρόθεσή μου ήταν να γράφω τις σκέψεις μου για θέματα που με απασχολούν - ένα είδος ηλεκτρονικού ημερολογίου όπου θα προσπαθούσα να καταγράψω απόψεις, τμήματα της δουλειάς μου, λόγια των φίλων μου, εικόνες που λένε μια ιστορία, μουσικές που μένουν στον χρόνο και οτιδήποτε άλλο θεωρούσα ενδιαφέρον τη δεδομένη στιγμή. 

Ποτέ δεν θα ήθελα αυτός ο ιστοχώρος να είναι ένα μόνο πράγμα, γιατί πολύ απλά οι άνθρωποι δεν είμαστε μόνο το επάγγελμά μας ή οι σχέσεις μας ή η καταγωγή μας ή αυτό που προβάλλουμε. Είμαστε πολλά πράγματα μαζί κι αυτό είναι που μας κάνει ξεχωριστούς. Πρόθεσή μου, λοιπόν, εξ' αρχής ήταν να είναι το "ψηφιακό μου σπίτι" ένα κοκτέιλ όλων αυτών των πραγμάτων που με καθορίζουν.

Ξεκινώντας το 2016, λοιπόν, εγκαινιάζω μια καινούργια στήλη που ίσως σε πολλούς φανεί παράταιρη με το ήδη υπάρχον περιεχόμενο των αναρτήσεών μου, αλλά που είμαι σίγουρη ότι πολλοί φίλοι μου θα εκτιμήσουν δεόντως: τις Συνταγές της Γιούλας!

Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Δεν σκοπεύω να δημοσιοποιήσω άλλη μια στοίβα από συνταγές μαγειρικής που υπόσχονται θαυμαστές γεύσεις για απαιτητικούς ουρανίσκους και ευκολία στην παρασκευή και εκτέλεσή τους. Εξάλλου, είναι ένας τομέας που ποτέ δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα - εννοώ τη μαγειρική, όχι το φαγητό!!

Αυτό που θέλω να κάνω εδώ είναι να δημοσιοποιήσω κάποιες παραδοσιακές ελληνικές συνταγές - μερικές καθόλου εύκολες στην δημιουργία τους - που με τα χρόνια περνούν στη λήθη, είτε γιατί απαιτούν πολύ χρόνο στην παρασκευή τους είτε γιατί η εποχή μας δεν επιτρέπει την ενασχόληση με τέτοια πράγματα. Φυσικά, όλες οι πληροφορίες προέρχονται από τη Γιούλα (δηλαδή, μαμά), η οποία συνεχίζει να κρατά κάποια πράγματα ζωντανά. 

Αναρωτήθηκα ποια θα ήταν η πιο κατάλληλη συνταγή για αρχή και αποφάσισα να είναι αυτή του ζυμωτού ψωμιού. Σε λίγες μέρες θα έχω συγκεντρώσει όλο το υλικό - κείμενο και εικόνες - και θα το μοιραστώ μαζί σας.



Five months ago, when I started this blog, it was my intention to write down my thoughts about issues that intrigued me - a kind of electronic diary where I would attempt to document views, parts of my job, words by my friends, pictures that tell a story, music that stands the test of time and anything else that I would find interesting at the given time.

I never wanted this blog to be just one thing, because, to put it very simply, we people are not only our profession or our relationships or our origin or what we project. We are many things together and that's what makes us special. Therefore, from the very beginning, my intention was for my "digital home" to be a cocktail of all these things that define me.

Stepping foot into 2016, I inaugurate a new column which may seem to many of you not matching to the existing content of my posts, but which certainly many of my friends will duly appreciate: Gioula's Recipes! 

Do not jump to conclusions, please. I have no intention of publishing yet another pile of cooking recipes that promise wonderful flavours for demanding palates and ease in their preparation and procedure. Besides, this is a section which has never really appealed to me much - meaning the cooking, not the eating!!

What I want to do here is to publish some traditional Greek recipes - some of them not at all easy in creating - which are passing on to oblivion over the years, beacause they either require a lot of time in doing them or our modern times do not allow us to occupy with such things. Of course, all the information come from Gioula (that is, mum), who insists on keeping some things alive.

I have been wondering which recipe would be more appropriate for starters and decided to be that of home-made bread. In a few days I will have collected all the material - text and photos - and I will share it with you.

2 σχόλια:

  1. Απίθανη η ιδέα σου! Το έχω σκεφτεί κατά καιρούς, πως όλες έχουμε στα συρτάρια μας παλιές συνταγές που μένουν στην αφάνεια και είναι κρίμα να μην μοιράζονται. Με πολύ ενδιαφέρον λοιπόν περιμένουμε τις συνταγές της μαμάς.
    Χρόνια πολλά για την γιορτή σου Βασιλική και καλή χρονιά να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ για τις ευχές, Μαρία! Όσο για τις συνταγές, νομίζω ότι θα έχουμε πολλά να μοιραστούμε. Καλή σου χρονιά, φίλη μου!

      Διαγραφή